En

نمایش لیست آخرین اخبار

1404/02/13

پارک‌های علم و فناوری و مسیر آینده

1404/02/13

برگزاری برنامه نشست روسای ادوار پارک‌های علم و فناوری و تجربه نگاری دو دهه فعالیت پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد

1404/02/06

برگزاری دومین جلسه شورای راهبری پنجمین کنفرانس ملی انجمن

1404/01/06

انتشار دهمین شماره نشریه "نو"

1403/12/29

پیام دکتر معتمدزادگان رئیس هیات مدیره انجمن بمناسبت فرا رسیدن نوروز باستانی

1403/12/22

فراخوان مقالات برای ویژه نامه : نقش انواع سازمان های واسطه ای تسهیلگر توسعه کارآفرینی در بوم سازگان نوآوری ایران

1403/12/20

آنچه در کارگاه بین المللی انتقال تجربه گذشت...

1403/12/18

دریافت فیلم کارگاه بین المللی انتقال تجربه

1403/12/15

برگزاری کارگاه بین‌المللی انتقال تجربه با موضوع نقش پارک‌های علم و فناوری در توسعه زیست‌بوم نوآوری و پیش‌بینی روش‌های مدیریتی آینده (تجربه کشور آلمان)

1403/12/04

کتاب «دو دهه تجربه شکل‌گیری پارک‌های علم و فناوری در ایران» منتشر شد!

برگزاری برنامه نشست روسای ادوار پارک‌های علم و فناوری و تجربه نگاری دو دهه فعالیت پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد

نشست روسای ادوار پارک‌های علم و فناوری، با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با هدف مرور تجربه‌های دو دهه فعالیت و ترسیم چشم‌انداز آینده این مراکز نوآوری، یازدهم اردیبهشت‌ماه در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار گردید.

انجمن علمی پارک‌های فناوری و سازمان‌های نوآوری ایران در راستای مأموریت آموزشی و شبکه‌سازی خود، با اهداف متعددی از جمله توانمندسازی منابع انسانی و نیروهای سازمان‌های نوآور، انتقال تجربه در حوزه‌های مختلف مرتبط با مأموریت پارک‌ها و مراکز رشد، شبکه‌سازی و هم‌افزایی سازمانی، ترویج فناوری و تعمیق سطح دانش کارشناسان، با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری نشست رؤسای ادوار پارک‌های علم و فناوری و تجربه‌نگاری دو دهه تجربه شکل‌گیری پارک‌ها و مراکز رشد  را با اهداف اشتراک تجارب و شبکه سازی بهتر میان شرکت کنندگان، تجربه نگاری در زیست بوم نوآوری، بازگویی تجارب موفق و ناموفق در زیست بوم نوآوری در تاریخ 11 اردیبهشت سال 1404 در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد.

در بخش افتتاحیه این نشست  مهندس حمید مهدوی دبیر انجمن علمی پارک‌های علم و فناوری و سازمان‌های نوآوری ایران، دکتر علی باستی عضو هیأت مدیره انجمن علمی پارک‌های فناوری و سازمان نوآوری ایران، دکتر تورج امرایی معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، دکتر محمد صادق خیاطیان رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، و دکتر محمد‌نبی شهیکی‌تاش معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به ایراد سخنرانی پرداختند و دیدگاه‌های خود را در خصوص نقش و اهمیت پارک‌های علم و فناوری در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان بیان کردند.

مهندس حمید مهدوی دبیر انجمن ضمن خوشامدگویی به شرکت کنندگان در مورد اهمیت تجربه نگاری و انتقال تجربه در حوزه فناوری و نوآوری تاکید نمود. در ادامه دکترعلی باستی، عضو هیأت مدیره انجمن علمی پارک‌های فناوری و سازمان نوآوری ایران، طی سخنانی در این نشست از طراحی و راه‌اندازی جایزه «دوگیان» به منظور تقدیر از شرکت‌های دانش‌بنیان نوآور و ارزش‌آفرین خبر داد. وی با اشاره به برگزاری تور‌های فناوری، کارگاه‌های آموزشی و انتشارات علمی در حوزه‌های نوآوری و فناوری، بر ضرورت وجود جایزه‌ای ملی برای تقدیر از فعالان این عرصه تاکید کرد. دکتر محمدصادق خیاطیان، رییس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، با تأکید بر اهمیت سرمایه انسانی در عرصه فناوری و نوآوری، بر هم‌افزایی میان تجربه‌های پیشین و انگیزه نسل جدید مدیران تأکید کرد. دکتر محمدنبی شهیکی، معاون فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در سخنرانی خود نقش کلیدی پارک‌های علم و فناوری را در توسعه اکوسیستم نوآوری کشور با ارائه آماری جامع از تعداد پارک‌ها، مراکز رشد، و واحدهای فناور برجسته کرد و مسیر تحول آن‌ها از پژوهش دانشگاهی به تعامل مؤثر با صنعت را تبیین نمود. وی بر اهمیت رابطه میان ضریب نوآوری منطقه‌ای، ساختار صنعتی شهرها و کارایی تجاری‌سازی تأکید کرد و توضیح داد که موفقیت پارک‌ها در مناطق صنعتی، ناشی از تعامل فعال صنایع بزرگ با زیست‌بوم نوآوری است. در ادامه این رویداد، تورج امرایی معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی ، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، حضور در میان روسای ادواری پارک‌های علم و فناوری را فرصتی مغتنم دانست و تأکید کرد: این پارک‌ها، سرچشمه زایش شرکت‌های دانش‌بنیان هستند. وی با اشاره به وجود بیش از ۱۵ هزار واحد فناور و شرکت در این پارک‌ها و همچنین ظرفیت بالای ۶۰ پارک علم و فناوری با ماموریت‌های مختلف در کشور، ابراز امیدواری کرد: با هم‌افزایی بین پارک‌ها، وزارت علوم، صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی، می‌توان کارآمدی زیست‌بوم فناوری کشور را به ویژه با تمرکز بر توسعه فناوری افزایش داد. پس از برنامه افتتاحیه پنل اول با عنوان «تجربه‌نگاری در پارک‌های علم و فناوری» با حضور روسای پیشین پارک های علم و فناوری برگزار شد، در این پنل، به بیان تجربیات و چالش‌های پیش روی پارک‌ها پرداخته شد. الزامات تحول و توسعه پارک‌های علم و فناوری با تأکید بر استقلال، زیرساخت و هم‌افزایی از جمله موارد مهمی بود که در این پنل مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

پنل دوم با عنوان "پارک‌های علم و فناوری از گذشته تا آینده" با حضور متخصصان داخلی با تمرکز بر بررسی روند تاریخی و آینده‌نگری پارک‌های علم و فناوری برگزار شد، اعضای پنل با رویکردی تحلیلی به بررسی دستاوردهای گذشته، چالش‌های حال حاضر و الزامات توسعه آینده پرداختند. پنل سوم این رویداد بصورت  تعاملی با عنوان" نشست تعاملی روسای ادوار پارک‌های علم و فناوری" در فضایی صمیمی و مشارکتی برگزار گردید و در آن، جمعی از روسای پیشین پارک‌های علم و فناوری به بیان تجربیات موفق و ناموفق دوران مدیریتی خود پرداختند. شرکت‌کنندگان از طریق این تبادل تجربیات، با چالش‌ها، دستاوردها و راهکارهای مدیریتی مختلف آشنا شدند و فرصت ارزشمندی برای بهره‌مندی از دانش انباشته مدیران پیشین فراهم گردید.