نمایش لیست آخرین اخبار
پارکهای علم و فناوری و مسیر آینده
برگزاری برنامه نشست روسای ادوار پارکهای علم و فناوری و تجربه نگاری دو دهه فعالیت پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد
برگزاری دومین جلسه شورای راهبری پنجمین کنفرانس ملی انجمن
انتشار دهمین شماره نشریه "نو"
پیام دکتر معتمدزادگان رئیس هیات مدیره انجمن بمناسبت فرا رسیدن نوروز باستانی
فراخوان مقالات برای ویژه نامه : نقش انواع سازمان های واسطه ای تسهیلگر توسعه کارآفرینی در بوم سازگان نوآوری ایران
آنچه در کارگاه بین المللی انتقال تجربه گذشت...
دریافت فیلم کارگاه بین المللی انتقال تجربه
برگزاری کارگاه بینالمللی انتقال تجربه با موضوع نقش پارکهای علم و فناوری در توسعه زیستبوم نوآوری و پیشبینی روشهای مدیریتی آینده (تجربه کشور آلمان)
کتاب «دو دهه تجربه شکلگیری پارکهای علم و فناوری در ایران» منتشر شد!

برگزاری برنامه نشست روسای ادوار پارکهای علم و فناوری و تجربه نگاری دو دهه فعالیت پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد
نشست روسای ادوار پارکهای علم و فناوری، با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با هدف مرور تجربههای دو دهه فعالیت و ترسیم چشمانداز آینده این مراکز نوآوری، یازدهم اردیبهشتماه در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار گردید.
انجمن علمی پارکهای فناوری و سازمانهای نوآوری ایران در راستای مأموریت آموزشی و شبکهسازی خود، با اهداف متعددی از جمله توانمندسازی منابع انسانی و نیروهای سازمانهای نوآور، انتقال تجربه در حوزههای مختلف مرتبط با مأموریت پارکها و مراکز رشد، شبکهسازی و همافزایی سازمانی، ترویج فناوری و تعمیق سطح دانش کارشناسان، با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری نشست رؤسای ادوار پارکهای علم و فناوری و تجربهنگاری دو دهه تجربه شکلگیری پارکها و مراکز رشد را با اهداف اشتراک تجارب و شبکه سازی بهتر میان شرکت کنندگان، تجربه نگاری در زیست بوم نوآوری، بازگویی تجارب موفق و ناموفق در زیست بوم نوآوری در تاریخ 11 اردیبهشت سال 1404 در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد.
در بخش افتتاحیه این نشست مهندس حمید مهدوی دبیر انجمن علمی پارکهای علم و فناوری و سازمانهای نوآوری ایران، دکتر علی باستی عضو هیأت مدیره انجمن علمی پارکهای فناوری و سازمان نوآوری ایران، دکتر تورج امرایی معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، دکتر محمد صادق خیاطیان رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، و دکتر محمدنبی شهیکیتاش معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به ایراد سخنرانی پرداختند و دیدگاههای خود را در خصوص نقش و اهمیت پارکهای علم و فناوری در توسعه اقتصاد دانشبنیان بیان کردند.
مهندس حمید مهدوی دبیر انجمن ضمن خوشامدگویی به شرکت کنندگان در مورد اهمیت تجربه نگاری و انتقال تجربه در حوزه فناوری و نوآوری تاکید نمود. در ادامه دکترعلی باستی، عضو هیأت مدیره انجمن علمی پارکهای فناوری و سازمان نوآوری ایران، طی سخنانی در این نشست از طراحی و راهاندازی جایزه «دوگیان» به منظور تقدیر از شرکتهای دانشبنیان نوآور و ارزشآفرین خبر داد. وی با اشاره به برگزاری تورهای فناوری، کارگاههای آموزشی و انتشارات علمی در حوزههای نوآوری و فناوری، بر ضرورت وجود جایزهای ملی برای تقدیر از فعالان این عرصه تاکید کرد. دکتر محمدصادق خیاطیان، رییس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، با تأکید بر اهمیت سرمایه انسانی در عرصه فناوری و نوآوری، بر همافزایی میان تجربههای پیشین و انگیزه نسل جدید مدیران تأکید کرد. دکتر محمدنبی شهیکی، معاون فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در سخنرانی خود نقش کلیدی پارکهای علم و فناوری را در توسعه اکوسیستم نوآوری کشور با ارائه آماری جامع از تعداد پارکها، مراکز رشد، و واحدهای فناور برجسته کرد و مسیر تحول آنها از پژوهش دانشگاهی به تعامل مؤثر با صنعت را تبیین نمود. وی بر اهمیت رابطه میان ضریب نوآوری منطقهای، ساختار صنعتی شهرها و کارایی تجاریسازی تأکید کرد و توضیح داد که موفقیت پارکها در مناطق صنعتی، ناشی از تعامل فعال صنایع بزرگ با زیستبوم نوآوری است. در ادامه این رویداد، تورج امرایی معاون توسعه شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی ، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، حضور در میان روسای ادواری پارکهای علم و فناوری را فرصتی مغتنم دانست و تأکید کرد: این پارکها، سرچشمه زایش شرکتهای دانشبنیان هستند. وی با اشاره به وجود بیش از ۱۵ هزار واحد فناور و شرکت در این پارکها و همچنین ظرفیت بالای ۶۰ پارک علم و فناوری با ماموریتهای مختلف در کشور، ابراز امیدواری کرد: با همافزایی بین پارکها، وزارت علوم، صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی، میتوان کارآمدی زیستبوم فناوری کشور را به ویژه با تمرکز بر توسعه فناوری افزایش داد. پس از برنامه افتتاحیه پنل اول با عنوان «تجربهنگاری در پارکهای علم و فناوری» با حضور روسای پیشین پارک های علم و فناوری برگزار شد، در این پنل، به بیان تجربیات و چالشهای پیش روی پارکها پرداخته شد. الزامات تحول و توسعه پارکهای علم و فناوری با تأکید بر استقلال، زیرساخت و همافزایی از جمله موارد مهمی بود که در این پنل مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
پنل دوم با عنوان "پارکهای علم و فناوری از گذشته تا آینده" با حضور متخصصان داخلی با تمرکز بر بررسی روند تاریخی و آیندهنگری پارکهای علم و فناوری برگزار شد، اعضای پنل با رویکردی تحلیلی به بررسی دستاوردهای گذشته، چالشهای حال حاضر و الزامات توسعه آینده پرداختند. پنل سوم این رویداد بصورت تعاملی با عنوان" نشست تعاملی روسای ادوار پارکهای علم و فناوری" در فضایی صمیمی و مشارکتی برگزار گردید و در آن، جمعی از روسای پیشین پارکهای علم و فناوری به بیان تجربیات موفق و ناموفق دوران مدیریتی خود پرداختند. شرکتکنندگان از طریق این تبادل تجربیات، با چالشها، دستاوردها و راهکارهای مدیریتی مختلف آشنا شدند و فرصت ارزشمندی برای بهرهمندی از دانش انباشته مدیران پیشین فراهم گردید.