En

نمایش لیست آخرین اخبار

1403/09/17

چهارمین کنـفرانس ملی انجمن علمی پـارک‌های فنـاوری و سازمان‌های نـوآوری ایـران برگزار شد.

1403/09/04

جهت مشاهده و دریافت مقالات و کتابچه خلاصه مقالات چهارمین کنفرانس ملی انجمن اینجا کلیک نمایید.

1403/08/30

مهندس محمود جراحی، سخنران کلیدی چهارمین کنفرانس ملی انجمن: نوآوری راهکاری برای ریشه‌کن کردن فقر و ایجاد شکوفایی اقتصادی

1403/08/28

دکتر محمدنبی شهیکی، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در افتتاحیه چهارمین کنفرانس ملی انجمن: نوآوری و فناوری می‌تواند کیک اقتصاد یک کشور را بزرگتر کند.

1403/08/28

آنچه در اختتامیه چهارمین کنفرانس ملی انجمن گذشت

1403/08/26

دریافت تصاویر چهارمین کنفرانس ملی انجمن علمی پارک‌های فناوری و سازمان‌های نوآوری ایران(بخش اول)

1403/08/26

پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان میزبان پنجمین کنفرانس ملی انجمن

1403/08/26

پنل 10: پنل جایگاه حفظ مالکیت فکری در توسعه فناوری‌های نوظهور

1403/08/26

پنل 9: جایگاه دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها در توسعه زیست‌بوم نوآوری ایران

1403/08/26

پنل 8: توسعه زیست بوم نوآوری از مسیر دولت یا بخش خصوصی؟

آنچه در اختتامیه چهارمین کنفرانس ملی انجمن گذشت

چهارمین کنفرانس ملی انجمن علمی پارک های فناوری و سازمان‌های نوآوری ایران به میزبانی پارک علم و فناوری البرز در دو‌ روز ۱۶ و‌۱۷ آبان ۱۴۰۳ برگزار شد .

چهارمین کنفرانس ملی انجمن علمی پارک های فناوری و سازمان‌های نوآوری ایران به میزبانی پارک علم و فناوری البرز در دو‌ روز ۱۶ و‌۱۷ آبان ۱۴۰۳ برگزار شد و فعالان زیست بوم نوآوری و فناوری در بخش خصوصی و‌دولتی، دانشگاهیان، نهادهای مالی خطرپذیر در این بخش، سیاستگذاران این حوزه و... گرد هم آمدند تا با تعامل و شبکه سازی گامی مهم در جهت ارتقاء اکوسیستم فناوری و نوآوری در ایران برداشته شود.در ابتدای اختتامیه مهندس مهدی عباسی رییس پارک علم و فناوری البرز ضمن قدردانی از حضور شرکت کنندگان در این کنفرانس با معرفی و ارائه گزارشی از دستاوردهای پارک علم و فناوری البرز از تمامی پارک ها و فعالان عرصه فناوری و‌نوآوری کشور برای تعاملات و‌همکاری دعوت به عمل آورد.

 دکتر عباسی نماینده مردم کرج، فردیس و اشتهارد در این مراسم فناوری و‌نوآوری را مهمترین بستر برای حل معضلات مختلف کشور عنوان کرد و گفت: اگر از جهش تولید با مشارکت مردم صحبت می‌شود یکی از بهترین بسترها برای این موضوع پارک های علم و فناوری هستند.او فعالیت شرکت‌های دانش بنیان را مردمی ترین بستر برای حرکت از خام فروشی به سوی تولیدات دانش‌بنیان و ارزش افزوده بیشتر دانست و گفت: مجلس یازدهم و‌دوازدهم نگرش مثبتی نسبت به حوزه فناوری و‌دانش‌بنیان داشته و‌ تمام تلاش خود را برای رفع مشکلات این حوزه انجام می‌دهد.

مشاور علمی و فناوری استاندار البرز دکتر رحمتی پور گفت: چشم جامعه ۸۵ میلیونی ایران به شرکت های دانش بنیان است بنیان است ایشان با اشاره به وضعیت خاص کشور و قرارگیری در یک جنگ شناختی گفت: اقتصاد دانش بنیان وشرکت های دانش بنیان در شرایط کنونی می توانند با تکیه بر فرهنگ غنی ایرانی برای کشور راهگشا باشند.

دکتر محمد صادق بیجندی دبیرعلمی چهارمین کنفرانس ملی پارک‌های علم و فناوری و سازمان های فناور در پنل اختتامیه چهارمین کنفرانس ملی پارک‌های علم و فناوری و سازمان های فناور در پارک علم و فناوری البرز با اشاره به فرآیند داوری مقالات کنفرانس ملی پارک‌های علم و فناوری کشور به عنوان رویدادی بزرگ خاطرنشان کرد: در مجموع ۸۰ چکیده مقاله توسط دبیرخانه کنفرانس دریافت شد و بر اساس مصوبه شورای راهبری داوری انجام شد. بر اساس این مصوبات قرار بر این شد که چکیده‌ها بررسی شوند و در نتیجه ۷۶ چکیده تایید شدند که پس از سه مرحله داوری بدون نام (تا ۷۲ ساعت پیش از شروع کنفرانس) در نهایت مقالات برتر برگزیده شدند.‌ در این فرایند ۱۸ مقاله به صورت شفاهی، ۱۷ مقاله پذیرفته در مجموعه مقالات و بقیه آنها به صورت پوستر پذیرفته شدند. ۱۶ مقاله هم امتیاز لازم را نیاوردند.

دبیرعلمی چهارمین کنفرانس ملی پارک‌های علم و فناوری و سازمان های فناور با اشاره به محورهای کنفرانس و ارزیابی آن‌ها ادامه داد: ۹ محور کنفرانس با حضور و رایزنی ۱۰ عضو کمیته علمی تبیین شد و هر محور توسط یک داور مورد ارزیابی قرار گرفت، همچنین هر داور کمیته علمی پنج داور کمکی در کنار خود داشت.

 

 

دبیر علمی کنفرانس با اشاره به اقدام بی سابقه انجام شده در این کنفرانس در زمینه مالکیت فکری گفت: تقریبا در کنفرانس های ایران بحث همانندجویی یا مالکیت فکری رعایت نمیشود، این در حالی است که پارک علم و فناوری البرز میزبان دبیرخانه مالکیت فکری است؛ لذا برای اولین بار همه مقالات دوبار همانندجویی شدند تا حقوق مالکیت فکری رعایت شود. این اتفاق با کمک (ایران داک) رقم خورد.

دکتر بیجندی در ادامه اظهار کرد: همچنین مقالاتی که در سه مجموعه بزرگ کشور نمایه خواهند شد، برچسب همانندجویی را روی خود خواهند داشت. این سه مجموعه بزرگ پایگاه‌های ISE، SID و سیویلیکا خواهند بود.

دکتر بیجندی در انتها با اشاره به انتشار دو کتابچه درباره مقالات بررسی شده در این رویداد اظهار کرد: ما دو کتابچه مقالات خواهیم داشت که یکی از آنها چکیده مقالات خواهد بود و این مقالات تا دوشنبه به طور کامل بارگذاری خواهند شد‌ و همه میتوانند مقالات را به صورت کامل و چکیده در اختیار داشته باشند. در انتهای مراسم اختتامیه این رویداد از مقالات برگزیده و نویسندگان مقالات منتخب تقدیر به عمل آمد و لوح و تندیس به رسم یادگاری به برندگان اهدا شد.

دکتر مصطفی کریمیان اقبال استاد پیشکسوت در حوزه پارک ها و مراکز رشد علم و فناوری و همچنین عضو هیات مدیره انجمن گفت: چهارمین کنفرانس ملی پارک‌های علم و فناوری و سازمان های فناور یکی از بهترین کنفرانس ها در حوزه فناوری بود.

به گزارش روابط عمومی انجمن علمی، دکتر مصطفی کریمیان اقبال استاد پیشکسوت در حوزه پارک ها و مراکز رشد علم و فناوری در پنل اختتامیه چهارمین کنفرانس ملی پارک‌های علم و فناوری و سازمان های فناور که در پارک علم و فناوری البرز برگزار شد گفت: این نوع کنفرانس ها بهترین فرصت برای ایجاد ارتباط است. شبکه سازی و ایجاد ارتباطات قطعا مهم تر از همه سخنرانی ها خواهد بود.

وی افزود: همچنین ما میتوانیم از افراد موثر و تاثیرگذار در زیست بوم نوآوری درس بگیریم و از تجربیات آنها بهره ببریم. نکته دیگری که در این کنفرانس بشدت جلب توجه میکرد موضوع برجسته هوش مصنوعی و پرداختن کنفرانس به این فناوری راهبردی بود. ما باید از هوش مصنوعی برای ارتقا سواد و تجربه خود استفاده کنیم. انسان‌ها در قرن ۲۱ به دو دسته تقسیم می‌شوند، افرادی که میتوانند از هوش مصنوعی استفاده کنند و افرادی که نمی‌توانند.

دکتر کریمیان اقبال در پایان با اشاره به موضوع اصلاح و تغییر دانشگاه‌ها در ایران گفت: تغییر دانشگاه‌ها سخت است، چرا که تغییر افراد حاضر در آن سخت است. به عنوان جایگزین، باید گفت که دانشجو نباید خود را برای یادگیری محدود به دانشگاه کند. فضای مجازی و virtual یکی از بهترین بسترها برای آموزش و یادگیری است.

 

 

در ادامه مهندس حمید مهدوی  دبیر انجمن علمی، با اشاره به کیفیت برگزاری چهارمین کنفرانس ملی پارک‌های علم و فناوری کشور خاطرنشان کرد: این کنفرانس بنا بر نظر و ارزیابی حاضران، کنفرانس موثرتری نسبت به دوره های گذشته بود که این موضوع طبیعی و بدیهی است و هرساله قطعا نقص‌ها کمتر و اجرای برنامه بهتر خواهد بود.

در ادامه دکتر علی معتمدزادگان رئیس هیات مدیره انجمن، ضمن تشکر از مهمانان کنفرانس بر اهمیت برگزاری کنفرانس های سالانه انجمن در ایجاد شبکه سازی و گسترش تعاملات میان افراد مختلف زیست‌بوم نوآوری تاکید کردند و ضمن تشکر از میزبان کنفرانس چهارم از مخاطبین جهت حضور و همراهی در پنجمین کنفرانس ملی انجمن به میزبانی پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان دعوت به عمل آوردند.

 

در پایان از برگزیدگان در دو‌ بخش مقالات برتر ارائه شفاهی و  مقالات پوستری با اهدای لوح قدردانی به عمل آمد.

گفتنی است پنجمین دوره  کنفرانس ملی انجمن علمی پارک‌های فناوری و سازمان‌های نوآوری ایران بر اساس رأی گیری صورت گرفته در مجمع عمومی انجمن،  در سال ۱۴۰۴ به میزبانی استان سیستان و‌بلوچستان برگزار می شود.

 

این کنفرانس که گردهمایی از متخصصان و مدیران این حوزه به عنوان یک رویداد علمی فناورانه کشور تلقی می‌شود از سال ۱۴۰۰ به صورت منظم برگزار شده است و برای شبکه‌سازی، انتقال تجربه و ارتقای تعاملات در سطح ملی، افزایش آگاهی نسبت به روند فناوری‌های نوظهور و بهره مندی از مباحث علمی مرتبط با حوزه ی فناوری و نوآوری فرصتی مغتنم به شمار می‌رود.

 

بررسی جایگاه زیست بوم نوآوری و فناوری در توسعه پایدار، نقش پارکهای علم و فناوری در شکل گیری و توسعه فناوریهای نوظهور، نهادهای تأمین مالی فناوریهای نوظهور و توسعه پایدار و نقش مراکز رشد، مراکز نوآوری و کارآفرینی در شکل گیری فناوریهای نوظهور از جمله اهداف و‌محورهای چهارمین دوره کنفرانس ملی انجمن علمی پارک‌های فناوری و سازمان‌های نوآوری ایران بودند.

 

در دو‌ روز برگزاری کنفرانس در پارک علم و‌ فناوری استان البرز ۱۰ پنل تخصصی با ارائه مقالات برگزیده حول محورهای تعیین شده با حضور اساتید، دانشگاهیان، پیشکسوتان، مسئولان، دانشجویان و‌فعالان حوزه فناوری و نوآوری برگزار شد.

 هوش مصنوعی و آینده زیست بوم نوآوری ایران ، آمایش توسعه فناوری مبتنی بر قابلیتهای فناورانه و فرصتهای استانی ، نقش نهادهای مالی در توسعه تامین مالی و سرمایه گذاری خطر پذیر ،  گذر کسب و کارهای مبتنی بر علم از استارت آپ تا اسکیل آپ، نوآوری اجتماعی صنایع خلاق و توسعه پایدار،  تعامل متقابل سازمان های نوآوری با یکدیگر و با ذینفعان، توسعه زیست بوم نوآوری از مسیر دولت یا بخش خصوصی، جایگاه دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها در توسعه زیست بوم نوآوری ایران و جایگاه حفظ مالکیت فکری در توسعه فناوری های نوظهور از جمله موضوعاتی بودند که در پنل ها مورد بحث و بررسی قرار گرفتند.